Javier Trujillo

Javier Trujillo

Amb 16 anys ingressa al taller de dibuix i pintura d’Amadeo Roca i l’any següent cursa estudis al taller Villalar, on desenvolupa i perfecciona tècniques de taca i pintura.
El 1983 comença l’activitat com a il·lustrador publicitari a MVF & Asociados, on desenvolupa una extensa activitat amb l’aerògraf. A partir del 1988 s’estableix com a il·lustrador freelance i col·labora amb estudis de disseny, agències de publicitat i en l’àmbit editorial.

El 2005 fa un gir en la seva feina orientant-se cap al còmic: el 2006 és nominat com a autor revelació a Expocómic de Madrid per Los mitos de Asturdeva. Aquest mateix any coneix Paul Naschy i comencen una estreta i fructífera col·laboració artística fruit de la qual apareix Waldemar Daninsky. El retorno del hombre lobo, una versió adaptada al còmic de la pel·lícula escrita, dirigida i protagonitzada pel mateix Naschy el 1980. El 2007 hi torna a col·laborar amb Naschy amb la pel·lícula Empusa, de la qual crea el cartell promocional i material artístic. El desembre del mateix any rep el premi a la millor obra española a Expocómic per Waldemar Daninsky. El retorno del hombre lobo.

El març del 2008 tanca la trilogia de la saga amb la tercera entrega de Los mitos de Asturdeva. A l’agost rep el premi ImaginaM al millor autor per Waldemar…, i al novembre publica amb Dolmen Editorial, Waldemar Daninsky. El origen de la maldición, la primera part del guió de la pel·lícula La bestia y la espada, rodada per Paul Naschy al Japó el 1982.

Actualment està realitzant la segona part del mateix guió, Waldemar Daninsky. La katana de plata, i col·labora com a il·lustrador amb la revista ScifiWorld.