Philippe Luguy

Philippe Luguy

Autodidacte del dibuix, als 18 anys coneix Bonnet, Pellos i Godard, que l’aconsellen i l’animen a dedicar-s’hi. Després d’haver publicat alguns treballs a Cols Bleus, Frimousse i Princesse, treballa per a revistes de petit format (Akim, Kiwi, Lancelot) i per a diversos diaris (Fripounet, Formule 1, Ami-Coop…). El 1974 crea Sylvio le Grillon, dins del diari Pif, que apareixerà fins al 1982.

Va publicar el primer àlbum, Cyril et le Château des Mille Diamants, el 1977 a Editions Garnier. Posteriorment participa amb Le Guen, Gaty, Deynis i Lenvers, sota el pseudònim Five Stars, en la sèrie Albator, realitzada a partir d’una sèrie de TV (se’n publiquen cinc àlbums a Editions Dargaud del 1980 al 1981) i el 1980 treballa per a la televisió francesa en diverses emissions, com ara L’Aventure des Plantes, amb J. P. Cuny et J. M. Pelt; Espace Fabbri, amb Jacques Fabbri et Bernard Mabille; Les Tibères, amb B. Delflandre i P. Vialet, i Thalassa, amb William Garit et Georges Pernoud, entre d’altres.
El 1981 Luguy crea Percevan, al diari Gomme, amb tres àlbums publicats per Editions Glénat del 1982 al 1984; la sèrie continuaria a Editions Dargaud, en àlbums, el darrer dels quals, Le Septième Sceau, va sortir el 2004.

Editions Bernard Grance prepara una reedició de Sylvio, el primer tom de la qual va aparèixer també el 2004.