Yslaire

Yslaire

Bernard Hislaire, que signa com Yslaire, és un historietista belga, nascut a Brussel·les en 1957.
Va començar a dibuixar les seves primeres historietes a la tendra edat de 7 anys. A 13 anys i mitjà va començar la seva formació amb Jean-Marie Brouyère. Ràpidament, va produir el seu primers dibuixos pel fanzine Robidule i va polir el seu estil en el Institut Saint-Luc de Brussel·les.

En 1975, amb solament 18 anys, es va unir a l'equip gràfic de Spirou on va escriure una curta història dins de la secció dedicada a les artistes joves. Poc després, va encadenar un relat de 16 planxes, Le Troisième Larron. Des de llavors, va comptar amb el suport dels més grans guionistes de la revista, especialment Charles Dupuis i Raoul Cauvin.

En 1978, va publicar amb Jean-Marie Brouyère Coursensac et Baladin a més de llançar el mateix any la seva primera sèrie, Bidouille et Violette, publicada en àlbums per Dupuis entre 1981 i 1986. D'altra banda, va publicar diversos dibuixos humorístics per al periòdic La Libre Belgique i Le Trombone illustré. La seva col·laboració en el setmanari va ser celebrada per la crítica, que va veure en ell a un dels renovadors de la historieta franc-belga, al costat de Marc Wasterlain o Yann li Pennetier.

En 1986 i sota el nom de «Yslaire», va llançar Sambre amb Balac (pseudònim de Yann). Aquesta sèrie, d'inspiració romàntica i un colorit excepcional, va ser tot un èxit crític i comercial.

Posteriorment ha publicat Cel XX.com (1997) i El cel sobre Brussel·les (2006-2007), a més de reprendre la seva anterior saga amb La Guerre des Sambre en 2007. També ha exercit de guionista per a Christian Darase (Le Gang Mazda) i Jean Louis Boccar (Trois vierges).

En 2009, va participar en l'exposició Le Louvre convida la bande dessinée al costat de Nicolas de Crécy, Marc-Antoine Mathieu, Eric Liberge i Hirohiko Araki.