Los surcos del azar

Los surcos del azar

A través dels records de Miguel Ruiz, republicà espanyol exiliat a França, Paco Roca reconstrueix la història de La Nueve, una companyia a les ordres del capità Dronne integrada a la segona divisió blindada del general Leclerc, i formada majoritàriament per republicans espanyols. Una història apassionant i oblidada sobre la contribució espanyola a la Segona Guerra Mundial.

La majoria dels homes que componien La Nueve tenien menys de 20 anys quan el 1936 van agafar les armes per primera vegada per defensar la República espanyola. Cap no sabia llavors que els supervivents ja no les abandonarien fins a vuit anys després i que en la nit del 24 agost de 1944 serien els primers a entrar a París. Els carros de combat portaven noms sorprenents: Madrid, Don Quijote, Guadalajara, Ebro o Guernica. Els soldats s'anomenaven Granell, Camps, Fàbregas, Royo, Pujol ... Ells encapçalaran la desfilada de la victòria del dia 26 pels Camps Elisis. No obstant això, no aconseguiran la seva màxima fita de veure Espanya lliure del franquisme.

Paco Roca és el multipremiat autor d’obres tan cabdals del tebeo espanyol com Arrugas o L’hivern del dibuixant i amb aquesta història ja ha aconseguit premis tan importants com el “Premio Zona Cómic” al millor cómic nacional de 2013.

Aquesta exposició s’emmarca en la programació del saló La Massana Còmic 2014