Rafel Vaquer i Palmer

Rafel Vaquer i Palmer

Neix a Palma de Mallorca el 1957. Publicista, dissenyador i dibuixant, també és llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques. Ha estat director creatiu de Grupo Malla Publicidad i Director de disseny i comunicació de l'Institut d'Innovació del Govern de les Illes Balears.
La primera historieta que va publicar fou a la revista Trinca l'any 1973, com a resultat de guanyar un concurs de l'esmentada revista. L'any següent començà a col·laborar amb el diari Última Hora i després amb la revista satírica Barrabás.

Es trasllada a Barcelona l'any 1976 i treballa a l'estudi de Jordi Nabau. Poc després ja comença a publicar sèries pròpies per a les revistes de l'Editorial Bruguera (Zipi y ZapeMortadelo,SuperMortadeloBruguelandia o Sacarino). Més endavant, planteja nous projectes, amb l'equip Butifarra o Saco Roto Ediciones SA, on redefineix el seu estil amb un humor més crític i proper a la realitat que l'envolta.

L'any 1982 apareix Choni Biela a Cul de Sac, qui seria l'antecedent del seu personatge més famós, Johnny Roqueta. Les vinyetes del roquer es publiquen a les revistes Sólo Moto i a El Jueves, on es manté fins al 2012. El 1981 publica, juntament amb Alfons López i Joan Aliu (Equip Butifarra), un dels seus volums més coneguts, la Història de les Balears en còmic. Aquesta obra es torna a editar modificada i corregida l'any 2006, afegint la participació de Tomeu Seguí, Pau Rodríguez i Àlex Fito. La seva participació en la revista El Jueves es diversificà amb Navigator, el cibernauta, amb Joan Tharrats.
Després acabà fent-se càrrec de la pàgina web de la revista, el CiberJueves. A més, ha col·laborat amb premsa i revistes com El PaísDiario de BarcelonaCòmic Clips o El Boletín.

Actualment imparteix diferents assignatures a l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears.