La Massana Còmic 2016

La Massana Còmic 2016

El saló La Massana Còmic que aquest any compleix vint anys, ha passat per nombrosos processos i formats. Des d’aquell 1997 inicial en què els organitzadors no sabien si el projecte tindria continuïtat fins a unes edicions en què s’havia arribat a tenir quinze autors convidats com als anys 2008 o 2009. El saló ha comptat amb autors de fama mundial com Vance, Max, Ana Miralles, David LLoyd, J. L. Munuera, Rosinski, David Rubín, etc...

La Massana Còmic ha hagut, però, d’adaptar-se al context econòmic de cada moment, i no obstant ha tingut la capacitat de mantenir sempre molt alt el llistó de la qualitat. L’organització, que va recaure en L’ARCA (L’associació Andorrana del Còmic, la Il·lustració i l’Animació), decideix l’any 2010 reduir el format del saló, tant en nombre d’autors com en dies d’obertura, però continua oferint còmic la resta de l’any amb les exposicions monogràfiques del Museu La Massana Còmic.

D’aquesta manera el públic pot conèixer autors com Antonio Bernal, Josep Maria Blanco, Sanjulián, Martín Saurí, Joan Mundet durant l’any i continuar gaudint de Philippe Xavier, Bartolomé Seguí, Joan Escandell, Picanyol, entre molts altres durant els dies del saló.

Com en edicions anteriors, hi haurà una prèvia el dia 7 d’abril amb la inauguració al Museu la Massana Còmic de l’exposició Dark Retrospective de la il·lustradora valenciana Victoria Francés que, després d’un llarg parèntesi allunyada dels focus mediàtics, ha escollit el nostre saló per fer la seva reaparició amb nous treballs sota el braç i estarà amb nosaltres per donar tret a La Massana Còmic.

El saló comptarà amb la presència d’autors de primera fila com Justo Jimeno, Daniel Redondo, Ana Oncina, Oriol Hernàndez, Ricardo Muñoz, Daniel Torres o Enrique Corominas, encarregat del cartell d’aquest 20è aniversari. En aquesta edició, el saló compta també amb la col·laboració de luxe de dues editorials cabdals en la història del còmic a Espanya, edicions La Cúpula i edicions Amaníaco que portaran reculls dels seus 35 i 25 anys d’història respectives. Els visitants també podran gaudir de primera mà tant de les exposicions d’originals com del contacte directe amb aquesta il·lustre llista d’autors.

Enguany, L’ARCA celebra el vintè aniversari del saló i ho vol fer amb tota una festa de la vinyeta. A l’esforç de tornar a donar tota la lluentor que el saló es mereix, l’associació també ha programat exposicions monogràfiques de gran interès al Museu La Massana Còmic. Així, aquest 2016 servirà per estrènyer lligams amb d’altres col·lectius com Laboratori 376 i una visió del còmic a través de l’art actual, o el Consorci de Normalització Lingüística de Catalunya amb una exposició sobre la història del còmic en català.