La Massana Còmic 2018

La Massana Còmic 2018

Presentació

Del 27 al 29 d'abril tindrà lloc la 22a edició del Saló La Massana Còmic, el punt de trobada al Pirineu dels amants del còmic i la il·lustració.

El saló La Massana Còmic compleix vint-i-dos anys i constatem amb alegria que des de fa uns anys ha tornat a agafar l'embranzida de les seves millors edicions, tant en l'àmbit qualitatiu com en la possibilitat de poder portar el màxim nombre d'artistes de renom mundial.

El saló tornarà a comptar amb la presència de dibuixants de primera fila com Carlos Puerta, Jan, Alfonso Font, Álvaro Ortiz, Rubén Pellejero, Josep Maria Beroy, Tito o Jordi Bernet. Com en els últims anys també es vol donar visibilitat a artistes del país i enguany comptarà amb l'il·lustrador andorrà Marc Huguet. I per primer cop al saló, una de les personalitats més importants d'aquest art, gràcies a les seves recerques i publicacions sobre el món del tebeo, ens visitarà i parlarà de còmic: Álvaro Pons (La Cárcel de Papel).

Continuem comptant amb l'estreta col·laboració de l'Associació Frikis Andorra que s'encarregarà de la programació del diumenge amb una Gymkana de dibuix i del Concurs Nacional de Cosplayer a Andorra. BGAMES s'encarregarà de presentar durant tot el cap de setmana, diferents jocs de taula i iniciar a tothom qui vulgui venir a provar-los. També volem ressaltar les col·laboracions de l'Ambaixada de França a Andorra que s'ha encarregat de portar el dibuixant TITO i de treballar en un projecte entre l'autor i les escoles del país. Per finalitzar i no menys important, cal remarcar la col·laboració de l'Escola Andorrana de la Massana que ens portarà una selecció dels seus millors treballs de fotocòmic.

Els visitants podran gaudir de primera mà tant de les exposicions d'originals com del contacte directe amb aquesta il·lustre llista de convidats, i participar en les nombroses activitats que s'han preparat per a aquest 2018. Menció especial a l'apartat d'estands d'editorials i fanzines d'aquest any, amb la col·laboració de Santa Guadaña, Sudando Tinta Ediciones i el col·lectiu artístic Print This Valley Collective.

Com en edicions anteriors, hi ha hagut una prèvia el dia 10 d'abril amb l'obertura de portes al Museu la Massana Còmic de l'exposició L'art de Jordi BERNET, amb la col·laboració del divulgador i editor d'Amaníaco, Jordi Coll. Un magnífic inici de La Massana Còmic, que vol continuar creant sinergies amb institucions culturals del país i de fora.

Enguany, L'ARCA celebra una nova festa de la vinyeta i ho torna a fer de la mà del Comú de la Massana que un any més ens ajuda de forma inestimable en la realització d'aquest esdeveniment.

Així doncs, sigueu benvinguts i gaudiu al màxim de la 22a edició de La Massana Còmic.

Espais i Activitats

Sala A

La Sala A està ubicada al mateix edifici La Closeta del Comú La Massana. Durant el saló la sala acull les exposicions amb originals dels autors convidats.

Sala B

La Sala B està ubicada al mateix edifici La Closeta del Comú La Massana. Durant el saló acull les activitats següents: conferències, presentacions, firma dels autors convidats, venda de còmics i marxandatge, activitats i concurs de cosplay.

Biblioteca Comunal de La Massana

Ubicada a la Plaça del Quart, acull una exposició de l'important fons propi de còmic, a partir del dilluns 23 d'abril. La Biblioteca compta amb una deles seccions temàtiques més importants de la Xarxa de Biblioteques d'Andorra en aquest àmbit.


Museu La Massana Còmic - Exposició L'Art de Jordi Bernet

Ubicat a la Plaça de les Fontetes, el Museu La Massana Còmic també és la seu social de L'ARCA i acull diferents exposicions durant l'any.

Aquesta exposició es va inaugurar el dimarts 10 d'abril, com a acte previ a la inauguració del saló, i romandrà oberta fins al dissabte 2 de juny de 2018.